ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Multimiljardär vill betala mera skatt

Kristoffer Rengfors · 15 Aug 2011
Uppdaterad 15 Aug 2011
Warren Buffet är god för över 50 miljarder dollar.

Warren Buffet är god för över 50 miljarder dollar. Foto: Julie Jacobson / AP


Höj skatten för mig och mina rika vänner. Det kräver nu finansmannen Warren Buffet. Mina vänner och jag har skämts bort”.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 80-årige multimiljardären, som själv är i full färd med att skänka bort större delen av sin förmögenhet, riktar stark kritik mot det republikanska partiet som vägrat höja skatten för rika amerikaner för att sanera USA:s statsfinanser.

I en debattartikel i New York Times rasar finansmannen från Omaha, Nebraska: ”Medan de fattiga och medelklassen slåss för oss i Afghanistan och medan de flesta amerikaner kämpar för att få det att gå ihop, så fortsätter vi megarika att ha exceptionella skattelättnader”.

Alla som tjänar över 1 miljon dollar om året borde få skatten höjd, och de som tjänar över 10 miljoner dollar per år borde betala ännu mer, menar Buffet.

”Mina vänner och jag har skämts bort alltför länge av en miljardärvänlig kongress”, skriver han och påpekar att han känner många av USA:s megarikingar och är säker på att de inte skulle ha något emot att betala betydligt mer i skatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro