ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Muntadher, 21, tomtar för att tacka Sverige

Evelina Pålsson · 18 Dec 2015
Uppdaterad 18 Dec 2015
"Hohoho jag tomtar gratis" skriver Mutadher Dakhil i sin annons.

"Hohoho jag tomtar gratis" skriver Mutadher Dakhil i sin annons. Foto: Privat/Blocket


Muntadher Dakhil kom till Sverige från Irak år 2009. För att tacka Sverige annonserar han nu ut sig själv som gratis tomte.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som behöver en tomte kan hyra studenten Muntadher Dakhil gratis på julafton. I annonsen på Blocket berättar Muntadher som kommer ifrån Helsingborg att han studerar vid högskolan i Kristianstad och att han blir kvar över julhelgen eftersom att han ska jobba.

– Jag är ledig just den dagen och har alltid velat visa min tacksamhet för Sverige, säger Muntadher.

► LÄS MER: Årets tomte firade med frieri

Han är muslim och firar inte själv jul men berättar att han från sin uppväxt är van vid att både muslimer och kristna uppmärksammar varandras högtider.

– Jag gör det för att visa att alla människor är lika mycket värda och det känns bra att få göra barnen glada, säger Muntadher.

Annonsen lades ut den 16 december och redan nu är tolv tomtebesök inbokade och fler än så tror han att han hinner med. Muntadher kommer att tomta från klockan 12 till 22 och den som bor i Kristianstad och saknar tomte kan fortfarande höra av sig hälsar han.

– Det är flera som har ringt och några har swishat pengar för att de tycker att det är ett fint initiativ. Men de pengarna kommer jag att skänka till fattiga familjer, säger Muntadher.

► LÄS MER: Tomten hyllas över hela världen: "Det finns så fantastiska människor"

Annonsen om att han tomtar gratis har delats på facebook och fått flera tusen likes och många hyllande kommentarer. Responsen gör honom glad eftersom han vill visa tacksamhet och ge något tillbaka för att han har fått komma till Sverige.

Studentbudgeten kunde dock ha satt käppar i hjulet för tomtandet.

– När jag fick idén var jag först tvungen att se om jag hade råd. Men jag hade 200 kronor i plånboken och det räckte till en tomtedräkt, säger Muntadher.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro