ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Musikalrookies på scen i "Footloose"

Johanna Ohlson · 7 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Footloose har premiär på STORAN i Göteborg torsdagen den 8 november och sedan Stockholmspremiär på Wallmans Intiman den 20 februari 2008. 

Footloose har premiär på STORAN i Göteborg torsdagen den 8 november och sedan Stockholmspremiär på Wallmans Intiman den 20 februari 2008. 


klar

Artikellänk är kopierad

Måns Zelmerlöw spelar badguy. Anna Sahlin hans tjej. Ikväll har musikalen Footloose premiär. Med två musikalrookies i spetsen.– Det här är min första musikal. Det känns väldigt roligt men också väldigt nervöst. Måns har i alla fall gjort Grease tidigare, säger Anna Sahlin.Footloose bygger på en film från 80-talet. Den handlar om den unga killen Ren som kommer till en småstad där pastorn förbjudit dans och musik sen hans son omkom i en bilolycka efter just en dans. Men Ren tar strid mot förbudet och konflikten är ett faktum. Anna Sahlin har valt att inte titta så mycket på filmen.– Jag såg faktiskt inte klart den. Jag tyckte inte att den var så himla bra. Manuset till musikalen är mycket mer genomarbetat. Och så har den fantastiska sång- och dansnummer som inte finns i filmen.

Anna Sahlin spelar Jennie, dotter till pastorn. Henns pojkvän Tommy, historiens bad guy, spelas av Måns Zelmerlöw.– Han förvandlas verkligen från svärmorsdröm till farlig kille. Bara man ser honom så tror man på det. Han har tatueringar och nitar och skäggstubb såklart.

Både Anna Sahlin och Måns Zelmerlöw har tagit vägen till musikallivet via både Let´s Dance och Melodifestivalen. Något som satt fokus på just dem två inför premiären. Peter Johansson, som spelar Ren, har hamnat i skymundan. Trots att han är veteranen i gänget. – Det är inte rättvist men så är den här branschen. Peter Johansson är grym. Ett av de bästa numren under kvällen är när han gör en låt som heter ”Varför ska man stå still” helt själv. Han är min idol.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro