ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Musikmysterier utreds i nytt tv-program i höst

Pontus Hammarlund · 6 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Musikmysterier utreds i nytt tv-program i höst 
  Petra Markgren Wrangler är, tillsammans med Per Sinding-Larsen, spökreporter för "Musikministeriet".
Musikmysterier utreds i nytt tv-program i höst Petra Markgren Wrangler är, tillsammans med Per Sinding-Larsen, spökreporter för "Musikministeriet".Foto: Scanpix

Popstjärnor går hand i hand med vetenskap när ”Musikministeriet” drar i gång i SVT i höst. – Det är lite ”Hjärnkontoret”-feeling över det. Ett musikprogram som antagligen inte kommer att se ut som någoting jag och Per Sinding-Larsen har gjort tidigare, säger Petra Markgren Wangler. Det populärvetenskapliga reportageprogrammet produceras av Carl Tofft som också kom med idén.• Bland annat vill man ta reda på om man kan skriva en hit med hjälp av en manual. – Vi lät Bill Drummond applicera sin egen manual på fem svenska hittar. Från Robyn till Tomas Ledin, säger Petra Markgren Wangler.• Och så har man undersökt det faktum att E-types musik är överrepresenterad på gymkedjors pumppass världen över. – Då tänkte vi så här: Varför är det så? Och vad händer om man byter ut musiken? Kan man påverka prestationen på något sätt? Det här låter helt vansinnigt och det är det också.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro