ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Muslimer utslängda från plan – för att ha tittat på flygvärdinna

Filip Häggberg · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016
Flygbolaget JetBlue tycker inte att personalen gjorde något fel. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Flygbolaget JetBlue tycker inte att personalen gjorde något fel. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Alamy


Innan flygplanet lyfte från Boston mot Los Angeles meddelades två resenärer att de inte fick åka med. En flygvärdinna gillade inte hur de två muslimska kvinnorna tittade på henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att flygvärdinnan inte uppskattat hur kvinnorna tittade på henne blev två poliser inkallade. De två poliserna sa då åt kvinnorna att de inte fick åka med planet till Los Angeles, rapporterar The Telegraph.

Flygplanet var på väg att taxa ut från terminalen när det tvingades stanna för att de muslimska kvinnorna skulle lämna planet. Flygbolaget JetBlue, som är ett lågprisbolag, har valt att inte kommentera ärendet till The Telegraph men har sagt till Daily Mail att en av kvinnorna ska ha filmat säkerhetsgenomgången.

LÄS MER
Utestängd från krogen efter bråk om tiggargåva

”Besättningens första prioritet är säkerheten på våra flygningar. En säkerhetsåtgärd är att de ska vara medvetna om någon filmar eller tar bilder innan planet lyfter”, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

JetBlue skriver också att deras personal agerade helt korrekt med säkerhetsåtgärderna, när de tillkallade polis.

LÄS MER
De här flygbolagen är världens osäkraste
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro