ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Muslimer vill ha egna lagar i Sverige

David Baas · 28 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges största muslimska samfund kräver egna lagar för muslimer. Bland kraven finns att imamer måste godkänna skilsmässor och två timmar ledigt för fredagsbön. – Det handlar om att anpassa vissa lagar så att vi som minoritet ska känna oss integrerade i samhället, säger Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska förbund till Metro. SVT:s Rapport har tagit del av ett brev som Mahmoud Aldebe skickat till alla svenska partier som deltar i höstens val.

NÖDVÄNDIGA FÖR INTEGRERING Sveriges muslimska förbund, landets största muslimska samfund med ungefär 70 000 medlemmar, framför där de krav som de anser är nödvändiga för muslimers integrering i samhället. Aldebe anser att muslimer har rätt till särlagstiftning i och med religionsfriheten. Integrationsminister Jens Orback (s) är starkt kritisk till kraven. – Det här är fullständigt uppåt väggarna. I Sverige gäller alla lagar för alla. Vi har också arbetat för en könsneutral lagstiftning, att då införa något sådant här är fullständigt otänkbart, säger han till Metro.

INGET STÖD Orback ser inget stöd för en särlagstiftning i religionsfriheten. – Det här är snarare ett problem för religionsfriheten, för den har inget med våra svenska lagar att göra, säger Orback.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro