ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Muslimska barn bjuder på middag för att stoppa rasismen

Linnea Carlén · 6 Mar 2015
Uppdaterad 6 Mar 2015
Så ska de tvätta bort fördomar mot muslimer Kanadensiska muslimer uppmuntras til att bjuda in icke-muslimer till middag och samtal i kampanjen #MeetAMuslimFamily. Mahmoud Khalfi vid Islamiska Förbundet och Stockholms moské ser det som ett av många positiva sätt att bekämpa fördomar.

Så ska de tvätta bort fördomar mot muslimer Kanadensiska muslimer uppmuntras til att bjuda in icke-muslimer till middag och samtal i kampanjen #MeetAMuslimFamily. Mahmoud Khalfi vid Islamiska Förbundet och Stockholms moské ser det som ett av många positiva sätt att bekämpa fördomar. Foto: Skärmdump Youtube.com


Just nu pågår den kanadensiska kampanjen #MeetAMuslimFamily – med målet att förena muslimer och icke-muslimer över ett mål mat. Mahmoud Khalfi från Islamiska Förbundet i Sverige och Stockholms moské ser det som ett av många bra sätt att minska fördomarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den två veckor långa kampanjen lanserades av ahmadiyya-muslimska Samfundet i Kandada den 1 mars och uppmuntrar muslimska familjer att fram till den 14 mars bjuda in sina icke-muslimska grannar i sina hem för en måltid och samtal. Tanken med #MeetAMuslimFamily är att "överbrygga klyftorna och ta bort missuppfattningar om islam och muslimer".

– Syftet med denna öppet hus är att komma hem till muslimer och se att vi också är människor.  Om du skär mig, är mitt blod samma färg som ditt, sade Mohyuddin Mirza, direktör för ahmadiyya-muslimska Samfundet i Edmonton, till Global News.

Genom att visa vad de kallar deras muslimska gemenskap hoppas de på större föreståelse och samförstånd.

Mahmoud Khalfi, imam och organisationsansvarig vid Stockholms moské samt talesman för religiösa frågor på Islamiska Förbundet, har inte hört talas om den kanadensiska kampanjen men säger till Metro att det är mycket bra idé.

– Att bjuda in till middag är socialt och folk kan ta emot varandra och lära känna varandra, det är ett mycket bra sätt att bekämpa fördomar, säger han och fortsätter:

– Det är samma mål vi har. Vi gör det redan i dag fast på ett annat sätt. Varje år har vi mellan 12 000 och 15 000 besökare i moskén och det ingår i vårat målsättningar och stadgar att bygga broar, öppna upp för andra männsikor och anpassa oss. 

Han berättar att de vid Stockholms moské bland annat organiserat och i framtiden planerar hålla öppet hus med syftet att få muslimer och icke-muslimer att mötas.

Här kan du se en film om #MeetAMuslimFamily-kampanjen:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro