ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Muthärvan kring Vägverket växer

Daniel Olsson · 14 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den trafikinspektör vid Vägverket som greps i tisdags misstänkt för att ha godkänt uppkörare mot betalning begärdes i går häktad.Enligt åklagaren ska trafikinspektören ha tagit emot mutor från körkortsaspiranter i flera år.När häktningsförhandlingen äger rum i Göteborgs tingsrätt i dag kommer statsåklagare Nils-Eric Schultz begära trafikinspektören häktad för grovt mutbrott under perioden 2005 fram till februari i år.Själv nekar trafikinspektören till brott.– Det är alldeles för tidigt att säga hur många tillfällen detta skett och hur mycket pengar det rör sig om, säger Christina Lycke-Ahlbin vid länskriminalpolisens utredningsrotel.

Vägverket ser mycket allvarligt på det inträffade– Om folk har släppts ut på gatan utan att de har den rätta kompetensen för det är det naturligtvis allvarligt, säger Tom Ramstedt, chef vid Vägverkets förarenhet.

Enligt honom nystades en liknande muthärva upp för femton år sedan, men sedan dess ska verket och dess personal vart förskonade från sådana händelser. Däremot har ett fåtal personer under de senaste åren ertappats med att godkänna närstående personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro