ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

My, 27, fick sin bild kapad på Instagram av person som vill byta porriga bilder”

Emmelie Wallroth · 20 Nov 2014
Uppdaterad 20 Nov 2014

Foto: Skärmdump Instagram/TT


klar

Artikellänk är kopierad

När My Martens, känd från TV3:s ”Ensam mamma söker”, fick en skärmdump av ett instagramkonto skickat till sig fick hon en chock. 

Instagramkontot visade nämligen en bild på My. 

– Först tänkte jag att det inte var hela världen och att någon skojade med mig. Men sedan såg jag texten och då förstod jag, säger My Martens, 27, till Metro. 

I själva beskrivningen av kontot har personen skrivit att den ”söker efter killar o tjejer mellan 18-45 år” för att ”byta lite porriga bilder och sedan kanske ses om allt känns bra”. My började även få meddelanden från flera personer som sades sig ha blivit kontaktade av fejkprofilen.

– Det är jätteobehagligt. Man blir skrämd av tanken på att mitt ansikte ska blandas in i sådana här otäcka saker.

Enligt My har hon och flera andra anmält instragramkontot. Hon har även skrivit ett blogginlägg som hon delat för att varna andra.

– Jag är livrädd för att någon ung tjej ska se det här och tro att det är någon som erbjuder modellkontrakt, säger My Martens.

Metro har sökt den svenska pr-byrån till Facebook, som äger Instagram. De hänvisar till Instagrams hjälpcenters sajt, där det står hur man ska gå till väga när det gäller konton med falsk identitet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro