ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mygel misstänks i EU-upphandling

Stockholm TT · 28 Mar 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den belgiska polisen synar sedan tre år tillbaka misstankar om att företag mutat tjänstemän, för att få sina anbud antagna för utrustning för säkerhet i EU-byggnader i flera länder.

När den belgiska polisen och kollegor i Frankrike, Luxemburg och Italien på tisdagen gjorde en gemensam räd på 30-talet platser fick också EU-kommissionen i Bryssel besök. Även en assistents kontor på EU-parlamentet i Bryssel fick besök av polisen enligt nyhetsbyrån Belga.

Tillslag gjordes i privata hem, hos banker och företag.

Enligt polisen tog poliserna med sig dokument och ett antal personer till förhör. -Det är en pågående utredning så det vore inte lämpligt för kommissionen att kommentera, sade EU-kommissionens chefstalesman Johannes Laitenberger på sitt dagliga pressmöte i Bryssel. Han försäkrade att kommissionen fullt ut samarbetar med myndigheterna och att kommissionens egen enhet för bekämpning av bedrägerier, Olaf, bistår utredningen.

Kommissionen vill inte säga om någon tjänsteman kommer att stängas av som en följd av utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro