ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mykayla, 8, får cannabis varje dag

Emmelie Wallroth · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Medicinsk marijuana är lagligt i flera stater i USA. Drogen ges även till barn. Leukemisjuka Mykayla Comstock, 8, är en av dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Vice Magazine

I juni förra året upptäcktes en tumör i bröstet hos Mykayla Comstock, 8 år från Oregon i USA. Kort efter diagnosen började hon medicinera cannabis.

Och sedan ett år tillbaka konsumerar hon omkring ett gram cannabisolja om dagen i små kapslar. Två gånger om dagen tar Myakayla en kapsel.

Fallet uppmärksammas nu i Vice-dokumentären ”Stoned kids”. Flickans medicinering har väckt debatt i USA och hennes föräldrar försvarar droganvändandet.

Myakayla säger att drogen får henne att känna sig ”lycklig”.

— Det är som att allting är roligt för mig, har hon tidigare sagt till The Daily Beast.

Vid sidan av marijuanan får Myakayla även vanlig cancermedicin.

— Hon var väldigt sjuk och hade väldigt ont. Hon ville inte äta och var tunn. Cannabisen har gjort så att Myakayla knappt har några symptom alls, säger mamma Erin Purchase till Vice.

Hon berättar att Myakayla direkt sa att hon var hungrig när de hade gett henne den första dosen.

— Efter att vi gett henne den första dosen sa hon direkt att hon var hungrig. Hon log och hon var lycklig. Vi fick vår flicka tillbaka.

Mamma Erin Purchase och pappa Brandon Krenzler tror inte bara att marijuanan mildrar cancerbehandlingens biverkningar — utan också att den kan bidra till att krympa tumören. 

Myakaylas drogmedicinering har uppmärksammats över hela världen och fått fler föräldrar att ge sina sjuka barn marijuana. LÄS MERSå många svenskar röker marijuanaCUF-ordföranden: Jag vill legalisera cannabis

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro