ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myndighet anklagar Fortum för oskälig höga priser på el

Metro · 31 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

23 Elbolag misstänks ha haft 20 procent för dyr el

klar

Artikellänk är kopierad

Elräkningen är varje gång ett gissel att betala. Och nu misstänker en statlig myndighet, Energimarknadsinspektionen att 23 bolag har tagit minst 20 procent för mycket betalt för elleveransen.

– De allra flesta företag har någorlunda rimliga intäkter, men det finns ett litet antal företag som sticker ut och det är de som vi har tagit fram på den här listan som vi tänker gå vidare med, säger Håkan Heden, chef för Energimarknadsinspektionen till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Det är inte själva elen som misstänkts vara för dyr, utan kostnaden för distributionen över elnätet det gäller i det här fallet.

Värst av de 23 bolagen är, enligt Energimarknadsinspektion, Fortum Stockholm. Fortum Stockholm ska, enligt myndigheten, ha tagit en kvarts miljard för mycket betalt av sina kunder, rapporterar Ekot.

Fortum håller inte med om den beskrivningen: – Vi är inte överens med myndigheten om det och vi har inte fått något beslut om de belopp som du nämner, så det kan jag inte kommentera. Vi har ett stort behov av att investera för framtiden och till det krävs det givetvis pengar, säger Cecilia Hedkvist, marknadschef på Fortum Distribution till Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro