ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myndighetens uppmaning: Avinstallera Adobe Flash Player omedelbart

Björn Berglund · 2 Feb 2018
Uppdaterad 2 Feb 2018
Adobe Flash Player har en kritisk sårberhet, enligt MSB.

Adobe Flash Player har en kritisk sårberhet, enligt MSB. Foto: Alamy/IBL


En kritisk sårbarhet har upptäckts i programmet Adobe Flash Player – och via den kan angripare ta kontroll över din dator. Nu uppmanar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap alla användare att ta bort programmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Cert-SE, som lyder under MSB och som sprider information om aktuella it-hot, utnyttjas sårbarheten aktivt. Via säkerhetshålet kan hackare infektera systemet med skadlig kod och på så vis ta över din dator och komma åt din information.

MSB rekommenderar alla användare av Adobe Flash Player att avinstallera programmet om det inte är nödvändigt att ha det kvar.

Adobe Flash Player är ett insticksprogram som ofta används för att spela upp video- och ljudmaterial. It-jätten Adobe, som står bakom programmet, uppges veta om problemet och planerar att ge ut en rättad version till den 5 februari.

Det är inte första gången som svagheter i Flash Player utnyttjas som en bakväg av hackare. I somras gick Adobe ut med nyheten att man planerar att helt pensionera programmet fram till slutet av 2020, enligt Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro