ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myndigheternas oro: japaner har för lite sex

Emma Kirkhoff · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015
Japanska par behöver skaffa fler barn om befolkningen inte ska sjunka drastiskt.

Japanska par behöver skaffa fler barn om befolkningen inte ska sjunka drastiskt. Foto: TT


Nära hälften av alla vuxna japaner har inte sex, enligt en ny japansk studie. Resultatet är besvärande för myndigheterna, som redan i dag kämpar mot fallande befolkningssiffror.

klar

Artikellänk är kopierad

Trötthet efter jobbet och ointresse för sex är två anledningar till gifta pars avhållsamhet, rapporterar The Telegraph.

I studien, som har gjorts av Japans myndighet för familjeplanering, svarande drygt 49 procent av de 3000 tillfrågade männen och kvinnorna att de inte hade haft sex den senaste månaden. Det är ungefär fem procent fler än i den senaste studien som gjordes 2012. 

Var femte man svarade att deras avhållsamhet beror på att de är för trötta när de kommer hem från jobbet. Och drygt femton procent var inte längre intresserade av att ha sex med sin fru efter att hon hade fött barn. 

Fler än var femte man mellan 25 och 29 år uppgav att de helt enkelt inte är intresserade av sex.

Bland kvinnorna svarade ungefär var fjärde att de tycker att sex är krångligt. Andra var för trötta för att ligga med sin man efter en lång dag på jobbet.

I dag finns drygt 126 miljoner japaner i Japan och landets befolkning blir allt äldre. Sedan familjeundersökningen 2012 har andelen människor över 65 år ökat med med över en miljon. Samtidigt föds för få barn. I dag föder en japansk kvinna i snitt 1,4 barn.

De senaste åren har myndigheterna gjort flera kampanjer i hopp om att folk ska yngla av sig mer. Men de försöken kommer inte att lyckas om folk faktiskt inte har sex, slår författarna bakom studien fast.

Flera myndigheter i landet varnar nu för att befolkningen kommer att mer än halveras, till strax under 50 miljoner år 2100, om trenden med det låga barnafödandet håller i sig, enligt The Telegraph.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro