ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myspace för filmskapare

Ola Jacobsen · 23 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fredrik Wastenson och Magnus Lindahl från Mookie arbetade med Johan Staël von Holstein under förra IT-boomen. 

Fredrik Wastenson och Magnus Lindahl från Mookie arbetade med Johan Staël von Holstein under förra IT-boomen.  Foto: Theresia Bråkenhielm


klar

Artikellänk är kopierad

WEBBTJÄNST. Mookie ska bli en nätverksplats för professionella filmskapare. Men till skillnad från till exempel Myspace ska kreatörerna också kunna gå ihop och producera reklamfilm för mobil och webb. Och få betalt.– Vi ska bli en marknadsplats för film. När rörlig bild tar över internet öppnas nya möjligheter för filmmakare och där vi kan hjälpa dem att kommersialisera sitt skapande, säger Fredrik Wastenson, vd på Mookie.Hos Iqube har företaget byggt en sajt som låter kreatörer skapa sina egna rum och egna virtuella företag. Hittills har bara 100 personer bjudits in till en beta, men i april släpps den som skarp tjänst. Men vem som helst är inte välkommen, Mookie vill stå för hög kreativ förmåga. Tjänsten är professionell.

•• Vad har ni har ni fått för hjälp av Iqube?– Det finns en oerhörd mångfald bland coacherna så vi har haft en koordinator som har lett oss till de personer som vi har behövt. Vår plattform har utvecklats av ett annat Iqube-bolag, säger Fredrik Wastenson.– Det finns också mycket omvärldsanalys i huset. Och bra avtal med en advokatbyrå, vilket har varit bra för oss som sysslar med upphovsrätt, Tjänsten bygger på standardteknik, men kombinerad med en ny metod för att hantera upphovsrättsskyddat material.– Allt användaren skapar finns det egna rummet. Sedan väljer han eller hon själv vem som får gå in där och hur de får använda materialet, säger Fredrik Wastenson. Både han och företagets styrelseordförande Magnus Lindahl arbetade med Johan Staël von Holstein under förra IT-boomen.– Vi som var med då vet att det är svårt att bli internationella snabbt, berättar han.– Därför satsar vi på att etablera Mookie som en internationell tjänst från början. På det sättet kan en regissör i LA göra en film med en fotograf i London och en klippare i Sollefteå, säger Fredrik Wastenson.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro