ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myspace-mobbare riskerar miljonböter

Jenny Sköld · 7 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Den åtalade mamman Lori Drew tillsammans med sin dotter.

Den åtalade mamman Lori Drew tillsammans med sin dotter.


klar

Artikellänk är kopierad

Den mamma som hittat på en Myspacekaraktär för att förföra och sedan kränka en 13-årig grannflicka riskerar nu 3 års fängelse - och miljonböter.

Mamman, som misstänks ha konspirerat mot den utsatta flickan tillsammans med sin dotter, har tidigare dömts för mindre brott i målet, eftersom juryn inte kunnat enas om konspirationsbrottet.

Nu åtalas hon av federala åklagare för att vara hjärnan bakom den grymma planen att trakassera 13-åriga Megan Myers genom att spela på flickans känsliga punkter. Enligt åklagarna ska det också vara hon som efter att han "förfört" flickan med den fiktiva pojken, låtit honom dumpa honom med de grymma orden: Världen vore en bättre plats utan dig.

Kort därpå hängde sig Megan Myer, som sedan tidigare led av en depression.Mamman dömdes i november för att ha utnyttjat datorer som hon inte haft befogenhet för när hon iscensatte sin grymma plan med sin dotter. Hon hade också brutit mot Myspace regler.  Juryn kunde dock inte enas om att hon konspirerat mot grannflickan och dömde henne till ett års skyddstillsyn och ett lägre bötesbelopp.Hennes advokat menar att hans klient inte har någon möjlighet att betala det belopp hon dömts till vid den tidigare rättegången eftersom hon inte längre driver sin firma.

Mamman nekar till att ha konspirerat mot flickan och medveten kränkt henne på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro