ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myspace Music till Europa redan i år

Peter Lindholm · 27 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Theresia Viska


klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska Myspace utmana Spotify. Inom kort kommer Myspace Music att lanseras i Europa och därmed kommer man också där att kunna lyssna helt gratis på musiken som de stora skivjättarna gett ut. – Tjänsten ska lanseras så snart vi kan i Europa. I sommar kommer den att bli tillgänglig här, säger Travis Katz, internationell vd för Myspace.

Redan i dag är Myspace.com mest förknippad med musik i Sverige. Över 100 000 svenska band finns representerade där, men företaget – som ägs av mediemogulen Rupert Murdochs News Corp – vill framhålla att man i första hand är ett socialt nätverk som främsta konkurrenten Facebook.

Fast med liknande tjänster som finns hos exempelvis Twitter, Flickr och Itunes. – Vi är ju mest kända för musiken, men i USA är My-space det största sociala nätverket. Man bloggar, lägger ut bilder, musik och delar med sig av det man nu gör. Vi har hållit på i sex år, har 126 miljoner aktiva användare i 30 länder – och växer hela tiden.

Och nu ska ni göra som Spotify och erbjuda ”nästan all” musik gratis i ”strömmad” form?– Det konceptet har alltid varit vårt, men vi har hela tiden arbetat på att göra det bättre och nu har vi fått fram en fungerande affärsmodell. Vi kommer att kunna erbjuda varenda låt och varenda video som spelats in av de fyra stora skivbolagen plus tusentals independentbolag. Man kan göra egna spellistor och dela med sig av dem med sina vänner.

Hittills har Myspace främst varit hemvisten för de oetablerade banden. Blir inte de bortglömda nu?– Nej, ett exempel på det är Musiksverige, en plattform som det svenska kontoret kom på. Där kan man lära sig hur man marknadsför sitt band och hur man bygger upp en bas av fans. Det har varit en så stor succé att tjänsten ska lanseras i nästan alla andra av våra länder snart.

Om alla går i samma skola blir det svårare att sticka ut?– Alla kan ju inte gå från noll till en miljard fans på en vecka. Men franska Justice spred sig som en löpeld och blev superstjärnor på ett halvår.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro