ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mysteriet i New York: Vem bytte ut flaggorna?

Fredrik Tideman · 23 Jul 2014
Uppdaterad 23 Jul 2014
Någon eller några bytte ut flaggorna – trots övervakningen på bron.

Någon eller några bytte ut flaggorna – trots övervakningen på bron. Foto: AP


Vem har bytt ut de amerikanska flaggorna på Brooklyn Bridge mot vita flaggor? Det undrar både invånare och polisen i New York.

klar

Artikellänk är kopierad

New York Post uppmärksammade kuppen med en fyndig rubrik.
New York Post uppmärksammade kuppen med en fyndig rubrik.

Det var i tisdags morse som kuppen upptäcktes. Under natten hade de två amerikanska flaggorna på Brooklyn Bridges torn bytts ut mot vita flaggor, den traditionella symbolen för att ge upp.

– Det är tur att de bara har satt upp flaggor där uppe och inte en bomb. Det hade kunnat bli en katastrof, vem vet hur mycket skada de hade kunnat göra. Det är pinsamt, säger en källa inom poliskåren till New York post.

Uppe på tornen hittade polisen aluminiumformar som vandalerna hade använt för att täcka strålkastarna med. Ljusen ska ha slocknat på tornet på Brooklyn-sidan vid halv fyra på natten, på Manhattan-sidan tolv minuter senare och de var släckta tills en patrullerande polis upptäckte de vita flaggorna vid halv sex på morgonen.

Enligt polisen ska en eller flera personer ha tagit sig upp till tornen via brokablarna och förbi en låst grind. Polisen försöker nu reda ut hur de lyckades att genomföra kuppen utan att upptäckas, bron har bevakning dygnet runt och övervakningskameror vid båda tornen.

– Det förvånar mig att ingen såg något. Jag är upprörd. Finns det inte bättre sätt att uttrycka sig på? Kunde de inte använt sociala medier?, frågar sig Nick Krevatas som hjälpte till att plocka ner flaggorna till New York Post.

En annan som inte är glad är Brooklyns borgmästare Eric Adams:

– Om någon tycker att det här är ett roligt skämt så skrattar i alla fall inte jag, säger han till New York Post.

Tidningen skriver också att liknande saker har hänt tidigare, då flaggor blivit stulna från bron.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro