ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mysteriet: Metrotidningar dök upp – 15 år för sent

Malin Hansson · 19 Maj 2016
Uppdaterad 19 Maj 2016
Benjamin Donat hittade 180 exemplar av den 15 år gamla tidningen.

Benjamin Donat hittade 180 exemplar av den 15 år gamla tidningen. Foto: Malin Hansson


I dag möttes några av Metros tidningsläsare av nyheter om Bush, Saddam Hussein och Sex and the city. Någon hade lagt 180 exemplar av tidningen från 19 maj 2001 i tidningsstället vid Medborgarplatsen – rätt dag men 15 år sent. Vem som lagt dem där och varför är fortfarande ett mysterium.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här såg framsidan ut den 19 maj 2001.
Så här såg framsidan ut den 19 maj 2001.

För de som hämtade en Metro vid Medborgarplatsens tunnelbanestation i Stockholm på torsdagsförmiddagen kan ha fått med sig en något annorlunda version av Metros tidning. Läsare har både ring och mailat redaktionen.

”Tog upp tidningen och tyckte layouten kändes lite märklig, sen upptäckte jag att innehållet var ännu märkligare. Handlade om George W Bush och Saddam…” skriver en.

Nyheter med rubriker som ”Bush energiplan häftigt kritiserad”, ”Stjärnspäckad i ”Sex and the City” och insändare som ”Inför studentpris på dyrt SL-kort” var visserligen från 19 maj - men för 15 år sedan.

►LÄS MER: Nu är mysteriet med den hemliga tunneln löst

På förmiddagen skyndade sig Benjamin Donat, som är arbetsledare för Metros tidningsutdelare, till platsen för att se vad som hänt. Och mycket riktigt, i en av tidningslådorna låg hela 180 exemplar Metrotidningar med datumet 19 maj 2001.

– De såg ju svingamla ut och vi plockade ur dem ur lådan. Men det är ju också en rolig grej så vi stod kvar ett tag på platsen och erbjöd resenärer att läsa hur nyheterna såg ut för 15 år sedan. Många tyckte det var en rolig grej och tog tidningen, säger han.

Hur tidningarna hamnat i tidningsstället är än så länge ett mysterium. Men säkert är att det inte är Metro som lagt dit dem.

– Det är omöjligt för vi har inte ens de gamla tidningarna att tillgå här, säger Magnus Eklycke, logistisk chef på Metro och fortsätter:

– Jag läste igenom för att se om något stort hände och det är årsdag men hittar inget. Jag har jobbat sen 1998 men aldrig varit med om något liknande, det är lite skräckblandad förtjusning. Det känns som att det är något budskap helt klart. 

►LÄS MER:  Mysteriet: Varför chockas katterna av en grönsak?

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro