ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mystiska giftnålar tystar Nordkoreas kritiker

Tomas Lundin · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
Park Sang-hak (till vänster) är en av de aktivister som blivit mål för giftnålsattacker. En man greps misstänkt för att ha planerat att mörda honom.

Park Sang-hak (till vänster) är en av de aktivister som blivit mål för giftnålsattacker. En man greps misstänkt för att ha planerat att mörda honom. Foto: Scanpix


Plötsligt rasade en fradgande pastor ihop vid busshållplatsen. Nordkorea misstänks nu sända ut hemliga agenter med giftnålar för att tysta sina fiender.

klar

Artikellänk är kopierad

Nordkorea har via stats-tv varnat aktivister som motarbetar regimen med hämndaktioner. Attacken mot pastorn Patrick Kim, på kinesisk mark, var den tredje som Sydkoreanska myndigheter  tros ha planerats av agenter från norr, skriver L.A Times. En annan sydkoreansk missionär kände ett nålstick när han stod vid ett övergångsställe och föll ihop, men överlevde attacken. Vid det tredje tillfället greps en misstänkt agent för att ha planerat en gitnålsattack mot Park Sang-hak, som spridit flygblad över gränsen till Nordkorea med ballonger. – Giftnålen har använts av nordkoreanska agenter under en lång tid, säger Lee Dong-Bak, före detta sydkoreanska underrättelsetjänsten till L.A Times. Från officiellt håll har Sydkorea varit försiktiga med att peka ut nord. Inga gifter har kunnat spåras i pastorns kropp, men missfärgningar och fläckar i huden tyder på att det rör sig om förgiftning.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro