ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mystiska piller smögs ner bland snasket på godisfabrik

Tomas Lundin · 28 Aug 2014
Uppdaterad 28 Aug 2014

Mitt bland godiset upptäcktes en helt annan typ av preparat. Polisen ska nu utreda vem som smugit in receptbelagda piller bland gelégodiset.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press/Arkiv

De rosa pillren upptäcktes bland godis av sorten Jelly tots i Nestlés fabrik i Fawdon, England, skriver Evening Chronicle

– Pillren var av samma storlek och form som Jelly tots, säger en anställd på godisfabriken till tidningen.

Pillren hittades i en behållare bland andra godisar som var på väg att packas och hade redan passerat kvalitetskontrollen. Produktionen stoppades direkt efter att fyndet gjorts och polisen beslagtog tabletterna. 

– Polisen kom och bar bort saker från lagret som bevis och tog fingeravtryck. Men hur tar du fingeravtryck på en Jelly tot?, frågar sig den anonyme anställde som Evening Chronicle talat med. 

Polisen bekräftar att de utreder fabriken efter att ett parti godis blivit kontaminerat, men går inte in i detalj på vad de beslagtagit. 

Många frågetecken kvarstår. Vem har planterat pillren och varför? Och vad var det för typ av preparat? Nestlé, som tillverkar sötsakerna, säger att det rör sig om ”vanliga receptbelagda piller”. 

I ett uttalande säger tillverkaren att man samarbetar med polisen och att deras produkter är helt ofarliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro