ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mystiske amerikanaren var tornerspelare i Sverige

Gustaf Eriksson · 15 Jul 2013
Uppdaterad 15 Jul 2013
Mystiske  amerikansken var tornerspelare i Sverige

Mystiske amerikansken var tornerspelare i Sverige Foto: Skärmdump/Scanpix


Gåtan med amerikanen som vaknade upp på sjukhus och var svensk kan vara löst. Flera läsare berättar för Aftonbladet att Michael Boatwright bott i Sverige i perioder och sysslat med tornerspel.

klar

Artikellänk är kopierad

När Michael Boatwright vaknade upp på sjukhus i Palm Springs pratade han enbart svenska och lyssnade bara till namnet Johan Ek. Han hade inga minnen av sitt tidigare liv. Men nu kanske mysteriet är löst. 

Läsare som har hört av sig till Aftonbladet berättar att Michael under flera perioder på 80- och 90-talet bodde i Sverige. Han hade ett stort intresse för tornerspel, och var i de sammanhangen känd som Strongbow.

Han har varit med i både medeltidsföreningen Social Creative Anachronism och tornerspelslaget Ultimathule, senare Swedish Jousting Team.

Aftonbladet rapporterar att Michael Boatwright föddes i Florida 1952. Han kom till Sverige första gången 1981. Då stannade han ända till 1989. Sedan återvände han flera gånger innan han lämnade landet för gott 2003. 

Under de senaste decenniet ska Boatwright ha levt i Japan och Kina. Han har själv hävdat att han undervisat i engelska. 

Var Boatwright har fått namnet Johan Ek ifrån är dock fortfarande ett mysterium. Ingen av personerna som Aftonbladet har varit i kontakt med har någonsin hört det namnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro