ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mystiskt jätteklot rullade in på Kais tomt

Metro · 20 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kai Wigh har fått en lite udda sak att ta hand om i sin trädgård – ett stort mystiskt klot.

Kai Wigh har fått en lite udda sak att ta hand om i sin trädgård – ett stort mystiskt klot. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Kai Wigh fick oväntat besök under onsdagskvällens storm när ett enormt klot blåste in i hans trådgård i Skeglinge utanför Eslöv. I mörkret mitt ute på Skåne-slätten hörde han och frun ett brak när klotet kom inflygande på tomten. – Vi vågade inte gå nära det för det rörde sig hela tiden i vinden, säger han. 

Klotet knäckte flaggstången på mitten. Den förstörda flaggstången räddade sannolikt både hus och den nya bilen och husbilen som stod parkerad rakt bakom flagg-stången. Det är inte första gången som vindar förstör saker på Kai Wighs tomt. Under stormen Gudrun i januari 2005 skalades plåttaket på ett av husen.

Först var det ett mysterium var klotet kommit ifrån, någon granne finns inte på långt håll och klotet har kommit flygande från åkrarna västerifrån, men nu har klotets ägare hört av sig.

– Ägaren har hört av sig. Det är en tank som ska vara nedgrävd, men de hade visst grävt upp den, säger Kai Wigh till Sydsvenskans nätupplaga.

På torsdagen var det ingen som hörde av sig och gjorde anspråk på klotet. Nu undrar Kai vad det är. Någon granne finns inte på långt håll och klotet har kommit flygande från åkrarna västerifrån.  

Ägaren och Kai Wigh har kommit överens om att inte berätta hur långt klotet färdats i vinden i onsdagens storm men det ska ha färdats flera kilometrar över åkrar och vägar innan det kraschade in i flaggstången. Ägaren ska hämta sin avloppstank i nästa vecka, förmodligen krävs det en kran.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro