ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Myttinge dömdes ut redan för ett år sedan

Jenny Sköld · 24 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Polisen spärrade av helikopterbasen i Myttingen efter rånet.

Polisen spärrade av helikopterbasen i Myttingen efter rånet.


klar

Artikellänk är kopierad

Länspolismästare Sten-Olov Hellberg.
Länspolismästare Sten-Olov Hellberg.

 Redan för ett år sedan kritiserades säkerhetsbristerna på polisens tillfälliga helikopterbas på Värmdö. Ändå har ingenting gjorts åt situationen.

Inför helikopterrånet i Västberga placerades en bomb vid polisens flygbas i Myttinge. Efter det har skarp kritik riktats mot det bristfälliga säkerheten på basen.  Men kritiken är inte ny – redan för ett år sedan dömde Sten-Olov Hellberg, länspolismästare i Dalarna, ut säkerheten under ett kontrollbesök vid basen.– Vi noterade att den var bristfällig med tanke på behovet av snabba utryckningar. Det är trist att se att mina farhågor besannades och att ingenting gjorts åt situationen, säger Sten-Olov Hellberg, länspolismästare i Dalarna.I sin rapport, som lämnades in till Rikspolisstyrelsen i juni 2008, kritiserade han starkt säkerheten vid den tillfälliga helikopterbasen. Han föreslog också att man skulle samlokalisera polisens flyg med det vanliga flyget, vid Bromma flygplats. Enligt Sten-Olov Hellberg kan polisflyget i Östersund, som finns på Östersunds flygplats, tjäna som föredöme.– Där har man ordentliga hangarer med dygnet runt-bevakning. Den så kallade hangarna i Myttinge liknade mer en tältbyggnad utan stängsel eller ständig bevakning.

Pressekreteraren vi Rikskriminalen Varg Gyllander instämmer i kritiken.– Det är naturligtvis väldigt allvarligt att vi inte kan få upp våra helikoptrar i luften. Det är ingen tvekan om det, säger han till nyhetsbyrån TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro