ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Näcka i Kentvideo – och andra udda studentjobb

Johanna Boussard · 19 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Josefin Nordgren


klar

Artikellänk är kopierad

Det finns många annorlunda sätt att tjäna pengar som student. Eric jobbar som statist och har haft många roliga uppdrag. Metrojobbs systersajt Allastudier.se.

– Jag snubblade in på statistjobbet när en kompis mamma såg en annons att de sökte långhåriga killar med skägg till en 70-talsfilm, berättar Eric.

Genom att ha sitt CV upplagt på Statist.se har han fått vara med i flera olika filmer, bl a Himlen är oskyldigt  blå och nu senast, Cornelis.– Jag är en av de få som har fått se Cornelis Vreeswijk live på 2000-talet. Det är så nära Cornelis man kan komma i min generation.

Ett av de mer udda uppdragen var när han var med i en av Kents musikvideos - spritt språngande naken.– Men det gick bra, allt för konsten, säger Eric som är konstnärligt intresserad och är med i en teatergrupp på fritiden.

Till vardags är han student vid Stockholms universitet.– Det är en häftig upplevelse att vara statist. Trots att man bara är statist får man mycket uppmärksamhet och det är kul att få vara del av och se hur en filmproduktion går till.

– Man kan inte leva på att vara statist men man får ett roligt CV. Dessutom är det ett bra samtalsämne på fester.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Boussard
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro