ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nadal sågar Söderling

TT · 4 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det tog fem dagar och oräkneliga regnavbrott men till slut kunde en vinnare utses.Det var inte Robin Söderling. För honom blev slutet dubbelt bittert.– Han uppträder på sämsta möjliga sätt, sade Rafael Nadal efter segern.

Det blev till slut ett stycke tennishistoria. Den match som inleddes på lördagen och fick sitt avgörande först vid lunchtid på onsdagen, då med Nadal som vinnare, 6- 4, 6- 4, 6- 7, 4- 6, 7- 5. Spanjorens glädje över att äntligen vara vidare till åttondelsfinal och att ha klarat sig ur den knipa som Söderling satt honom i var hur tydlig som helst.Det var även hans känslor för svensken.På presskonferensen kom frågan om vad han tyckte om Söderling.I nio av tio fall brukar spelare välja att inte kommentera sådant men det här var den tionde:– Ärligt, kanske på sämsta sätt, sade Nadal och gav exempel:  – När jag ramlade på banan gick han inte fram för att kolla hur det var med mig. När han vinner en boll tack vare en nätrullare så ber han inte om ursäkt och efter matchen när vi ska skaka hand - då tittar han bort. -Är det normalt efter fyra dagars spel?

Provocerande svenskFör spanska massmedier berättade sedan Nadal att svensken "uppträdde provocerande" och inte precis "var den trevligaste killen i omklädningsrummet".Och när Söderling nu gjort sitt livs match fick han nu i stället svara på Nadals kritik:– Jag skulle aldrig säga något sådant till någon på en presskonferens, jag kunde prata skit om massa spelare men jag skulle inte göra det. Jag har en miljon saker jag kan säga om hans uppträdande, men jag gör inte det till pressen. Han klagade på att du inte bad om ursäkt för nätrullare?– Om motståndaren har tur och inte ber om ursäkt så bryr jag mig inte. För mig är det okej. Varför ska jag be om ursäkt när det är mitt lyckligaste ögonblick i livet? Det är skitsnack. Robin Söderling har alltid varit något av en rebell, en som gått sin egen väg och brutit mönster, vilket naturligtvis inte behöver vara fel.Men Wimbledon är kanske inte riktigt rätt plats för det.I turneringen som är den mest konservativa av alla sticker sådant ut extra mycket och delar folk i två läger:De som ifrågasätter och kritiserar och de som gillar någon som vågar vara annorlunda.Visade potentialenMen när Söderling tittar tillbaka på matchen och glömde bort vad Nadal sagt kunde han se två saker.Ett i kortsiktigt perspektiv:Han hade haft chanser att avgöra. När matchen återupptogs på onsdagen vid 4- 4 i avgörande set var det sedan Söderling som först fick två breakbollar att bryta fram till 6- 5 utan att lyckas. Han slet också in i det allra sista och räddade fyra matchbollar innan Nadal kunde avgöra.– Det var tungt, men jag har förlorat många jämna matcher. I ett längre perspektiv:Han har gjort en utmärkt turnering, visat ett spel som hade räckt mot de allra flesta och visat att han nu kan vara i färd att uppfylla den potential som många andra spelare och DC-kaptenen Mats Wilander menar att 22-åringen har.Och i så fall lär han få möta Nadal många fler gånger i karriären.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro