ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nagesrow blev Niclas

Maria Zaitzewsky · 11 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Niclas Glenneholm hade redan arbete när han bytte namn men tycker ändå att livet kan förenklas genom ett namnbyte.

Niclas Glenneholm hade redan arbete när han bytte namn men tycker ändå att livet kan förenklas genom ett namnbyte. Foto: Laura Canedo Pouso


klar

Artikellänk är kopierad

Niclas har både en svensk och en malaysisk identiet efter sitt namnbyte. – I och med att jag flyttade till Sverige blev allt nytt, säger han. Niclas Glenneholm hette tidigare Nagesrow Adar. Han kom från Malaysia till Sverige för sex år sedan för att arbeta på Ericsson. Efter några år kom han på att han ville ha ett svenskklingande namn. •• Varför?– Arbete hade jag ju redan, så det var inte anledningen för mig. Jag har inte heller känt mig särskilt diskriminerad på grund av mitt namn eller min hudfärg. Däremot tyckte jag att det var jobbigt att alltid behöva bokstavera mitt namn och att ingen förstod vad jag hette. Mina kompisar kunde inte uttala mitt förnamn ordentligt, så jag kände att det skulle göra livet enklare med ett svenskt namn. Niclas tog jag för att det var fint, Glenneholm är påhittat.

INGEN IDENTITETSKRIS Niclas är nöjd med sitt byte och känner inte av någon identitetskris. – Nej, i och med att jag flyttade till Sverige blev allt nytt. Att då också byta namn blev ingen stor sak. Niclas är min svenska identitet. Men i Malaysia är jag fortfarande Nagesrow!    

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Zaitzewsky
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro