ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Någon krossade katten Tottes skelett – nu kämpar han för sitt liv

Aron Andersson · 16 Sep 2015
Uppdaterad 16 Sep 2015
Katten Totte har växt upp tillsammans med engelska bulldogen Rocky. Tillsammans brukar de gå på promenad.

Katten Totte har växt upp tillsammans med engelska bulldogen Rocky. Tillsammans brukar de gå på promenad. Foto: Privat


Någon har attackerat katten Totte med pilliknande föremål och krossat hans skelett. Nu försöker veterinärer rädda hans liv – och polisen söker efter en gärningsman.

klar

Artikellänk är kopierad

Totte är egentligen 18-åriga Sofia Warfvinges (till vänster) katt, men det var mamma Susanna (till höger) som hittade Totte på lördagskvällen.
Totte är egentligen 18-åriga Sofia Warfvinges (till vänster) katt, men det var mamma Susanna (till höger) som hittade Totte på lördagskvällen.Foto: Privat

Susanna Warfvinge, 52, hittade dotterns katt Totte utanför porten på lördagskvällen. Då hade han bara varit ute några timmar och först märkte Susanna inte att något var fel. Men när hon kom upp till lägenheten såg hon att någon skadat Totte ordentligt.

– Jag såg att något pilliknande föremål gått upp mot skelettet och såg direkt att jag inte skulle fixa det själv. Jag packade in honom i en handduk och åkte direkt till djursjukhuset i Bagarmossen, säger Susanna Warfvinge till Metro.

Familjen bor i Hammarby Sjöstad i Stockholm och Totte är egentligen 18-åriga dottern Sofias katt. På sjukhuset kunde veterinärerna snabbt konstatera att Tottes skador inte var självförvållade, utan att någon attackerat honom. Därför gjorde Susanna en polisanmälan. 

►LÄS MER: Nätpanik efter halshuggna katter

Även andra kattägare som familjen pratat med i Hammarby Sjöstad är nu oroliga att en djurplågare ska vara i farten. Totte är också omtyckt av grannarna.

– Alla är förtvivlade, mycket för att vår katt, Totte, är annorlunda. Han är inte uppvuxen med sin mamma utan med en engelsk bulldog. De är alltid ute och går tillsammans. De är jättesociala. Det första han gör på dagen är att sätta sig vid hunddagiset för att hälsa alla välkomna. Sedan går han upp till det vanliga dagiset där han har alla sina kompisar, barnen.

Enligt Expressen, som först skrev om katten Totte, jobbar polisen nu för att hitta en gärningsman. Några liknande brott har de inte upptäckt ännu.

– Vi har sökt för att se om det finns personer vars husdjur råkat ut för liknande, säger Malin Palmkvist som jobbar med djurskydd på polisen i Västberga, till Expressen.

Totte är fortfarande kvar på djursjukhuset och hur det kommer att gå för honom är fortfarande oklart.

– Han gör sina stora operation nu. Vi får hoppas han vaknar upp och efter det vet vi om det blivit nervskador. De bygger upp skelettet med skruvar, för han hade ett helt söndertrampat skelett. Bäckenet var helt krossat.

►LÄS MER: Katt räddade livet på spädbarn – hyllas över världen

►LÄS MER: Våghalsig katt tjuvåkte med flygplan – klamrade sig fast på vingen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro