ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Naken våldtäktsman jagade kvinna på färja

Karl Enn Henricsson · 9 Okt 2018
Uppdaterad 9 Okt 2018
Mannen döms för att ha våldtagit en kvinna under en kryssning. Arkivbild.

Mannen döms för att ha våldtagit en kvinna under en kryssning. Arkivbild. Foto: Polisen/Patrik Svedberg


Mannen våldtog en kvinna i en hytt på en färja. Då hon lyckades fly jagade han efter henne i korridoren – naken. Mannen menade att han bara lagt sig bredvid kvinnan och kysst henne – för att se hennes reaktion.

klar

Artikellänk är kopierad

Dramat utspelade sig under en kryssning med en Östersjöfärja i början av augusti. Ett sällskap festade i en hytt och efter en stund somnade en kvinna. Hon vaknade av kyssar från en naken man som låg bredvid henne. Mannen begick även ett värre övergrepp på henne, har hon berättat. Mannen ska även ha sagt till henne att hon kunde vara lugn eftersom han hade kollat att han inte hade någon sjukdom.

Kvinnan lyckades fly från hytten och mannen, som var helt naken, jagade efter henne.

Kvinnan: ”Snälla syster, hjälp mig”

I en korridor befann sig en mamma med en barnvagn, och kvinnan vädjade till henne ”snälla syster, hjälp mig”. Kvinnan lyckades ta sig till sina väninnors hytt och berättade vad som hänt.

Mamman har berättat att hon sa åt mannen att sluta. Hon har även berättat att hon trodde att det hela handlade om ”unga människor som lekte med varandra”. Hon gav den nakne en mannen en handduk som han kunde skyla sig med.

Mannen, en 28-åring, åtalades för våldtäkt.

Han nekade till brott och berättade i rätten att han lade sig bredvid kvinnan och kysste henne, bara för att se hennes reaktion.

Och nu döms mannen för våldtäkt. Rätten anser att kvinnan är mycket trovärdig och pekar bland annat på att kvinnas skadebild och övervakningsfilm, som visar hur den nakne mannen jagar kvinnan, stöder hennes berättelse.

Kvinnan: Känner mig som en zombie

Mannens berättelse är i stora delar ”ologisk och oklar”, enligt rätten.

Straffet blir fängelse i två år och tre månader. Dessutom ska mannen utvisas och får tidigast återvända till Sverige i augusti 2028. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan om 115 000 kronor.

Under rättegången berättade kvinnan att hon fortfarande mådde dåligt och att hon känner sig som en ”zombie”. Under nätterna känns det som att hon ”fortfarande är där inne i hytten och kämpar”, berättade hon under rättegången.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro