ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nakna italienare fick Barcelonabor att se rött

Metro · 24 Aug 2014
Uppdaterad 25 Aug 2014
Invånarna i La Barceloneta har tröttnat på turisternas fylleslag.

Invånarna i La Barceloneta har tröttnat på turisternas fylleslag. Foto: All Over Press


En trio av nakna italienare var droppen som fick bägaren att rinna över. Invånare i Barcelona har tröttnat på turister som inte kan bete sig och kräver att myndigheterna gör något åt "fylleturismen".

klar

Artikellänk är kopierad

Det var efter att bilder på tre nakna italienska turister, i stadsdelen La Barceloneta, började spridas på social medier som invånarna fick nog. Ett hundratal Barcelonabor gick ut på gatorna och protesterade och krävde att myndigheterna tar tag i problemet med "fylleturismen", skriver The Guardian.

– Tänkt dig att du sitter i ditt lilla hus, med tre barn, arbetslös utan pengar till semester och så måste du stå ut med skrik och festande från turisterna i lägenheten bredvid. Det är outhärdligt, säger Andrés Antebi till tidningen.

Problemet med nedskräpning, fylla, skrik, skrän och nakenhet är inget nytt i staden men med den ökande turismen växer problemet. Sedan 1990 har turismen ökat från 1,7 miljoner besökare till 7,4 miljoner år 2012 och efter incidenten med italienarna tog debatten skruv.

Frågan har inte varit prioriterad enligt grannar i stadsdelen och Oriol Casabella, talespersonen för La Barcelonetas grannskapsförening, säger till The Guardian:

– Det här dödar området och avskräcker andra typer av turister. Det har blivit som Magaluf.

Mercé Homs, kommunalråd i La Barceloneta, försökte lugna invånarna och sa att nolltolerans skulle införas för "antisocialt beteende" och lovade att föra samtal med invånarna i La Barceloneta i september.

– Vi jobbar för att försäkra att turisternas boenden inte ska generera bullerproblem eller störa grannarna, säger Mercé Homs.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro