ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nalin Pekgul gör politisk comeback – ska bekämpa extremism

Filip Joelsson · 27 Jun 2018
Uppdaterad 27 Jun 2018
Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund, gör tillfällig comeback inom politiken.

Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund, gör tillfällig comeback inom politiken. Foto: IBL


Tidigare S-profilen Nalin Pekgul kommer tillbaka till politiken efter sju års frånvaro. I sommar kommer hon kampanja inför valrörelsen tillsammans med S-toppen Ann-Sofie Hermansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten och debattören Nalin Pekgul kommer tillbaka till politiken igen efter sju års frånvaro.

Under sommaren kommer hon att kampanja tillsammans med Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelseorförande i Göteborg, för att driva frågor om bland annat religiös extremism och hedersförtryck.

– När jag drev de här frågorna för 15-20 år sedan så var jag väldigt ensam. Och nu känner jag att ”Soffan” inte heller har så bra uppbackning i samma frågor: att hon står upp för demokratin och inte vill gulla med extremister. Jag vill ge henne stöd, säger Nalin Pekgul till DN.

Under åren som gått sedan Pekgul lämnade politiken har hon jobbat som sjuksköterska inom psykiatrin, men nu säger hon sig vara redo för en tillfällig comeback.

När Nalin Pekgul lämnade politiken 2011 gjorde hon det bland annat för att hon menade att det egna partiet inte vågade ta tag i just de frågor hon engagerat sig i, och som hon nu kommer att fokusera på igen.

– Det har växt fram en politikerklass i Sverige där man tyvärr inte riktigt förstår vad som oroar människor. När människor röstar på SD är det inte för att de har blivit rasister. De vill straffa politiker som sitter och säger vackra saker, men sen inte gör något åt problemen, säger Nalin Pekgul till DN.

Socialdemokraterna har haft låga opinionssiffror i hela landet på senare tid, och framförallt i Göteborg. Pekgul tror att trenden fortfarande går att vända, och vill nu försöka vinna över SD-väljare till Socialdemokraterna, säger hon.

– Ja, jag hoppas kunna det. Det finns folk som vet att jag verkligen har försökt lyfta de här frågorna. Och jag hoppas att jag kan visa att vägen för att bekämpa detta inte går via Sverigedemokraterna. Ett parti med nazistiska rötter är ingen lösning för Sverige, säger hon till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro