ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nallar man älskar för evigt

Anthony Johnston/Metro World News · 5 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013
Teddy Tingley, 45 Nallen Teddy Tingley tillhör Nicky Griffin.

Teddy Tingley, 45 Nallen Teddy Tingley tillhör Nicky Griffin. Foto: Mark Nixon


Kärleken till första teddybjörnen är stark och varar för evigt. Det ville den irländske fotografen Mark Nixon fånga i sin bok "Much loved".

klar

Artikellänk är kopierad

De är slitna, på väg att falla i bitar, fläckiga och malätna. Men de är våra vänner för livet. Fotografen Mark Nixon har fotograferat 64 teddybjörnar och berättar deras historia i boken "Much loved".

Det är många tårdrypande berättelser om nallar som försvunnit och farit illa.

– Jag fick en björn av Bono, av alla människor. Den hade tillhört en vän till honom, Greg Carroll, som dött i en bilolycka på 80-talet. Vid begravningen gav en vän till Greg den enörade nallen till Bono som ett minne. Och U2:s låt "One tree hill" från albumet "The Joshua Tree" är tillägnat Greg, säger Mark Nixon.

Bobo, 34 
  Shane Mahers nalle Bobo.
Bobo, 34 Shane Mahers nalle Bobo.Foto: Mark Nixon
Flopsie, 6 
  Lua Spencers moster är sjuksköterska och har lagt om Flopsies ben så att inte fyllningen j.
Flopsie, 6 Lua Spencers moster är sjuksköterska och har lagt om Flopsies ben så att inte fyllningen j.Foto: Mark Nixon
Panda, 50+ 
  Mark Nixon fick Panda som barn. ”Jag kommer tydligt ihåg när jag kramades med honom i sängen, och när jag såg min son göra det samma så fick jag idén till det här projektet. När mina fokus i livet flyttades till tjejer och musik hamnade Panda ovanför garderoben hemma hos mamma, sedan i en kartong på hennes vind och sedan i en låda med ett ultimatum: Ta Pandan eller så hamnar den i soptunnan. Så den hamnade  bland alla andra mjuka leksaker i en väska i ett sidorum. Jag har precis tagit ut honom från väskan för att sätta honom bredvid min dator och ha honom där när jag jobbar.”
Panda, 50+ Mark Nixon fick Panda som barn. ”Jag kommer tydligt ihåg när jag kramades med honom i sängen, och när jag såg min son göra det samma så fick jag idén till det här projektet. När mina fokus i livet flyttades till tjejer och musik hamnade Panda ovanför garderoben hemma hos mamma, sedan i en kartong på hennes vind och sedan i en låda med ett ultimatum: Ta Pandan eller så hamnar den i soptunnan. Så den hamnade  bland alla andra mjuka leksaker i en väska i ett sidorum. Jag har precis tagit ut honom från väskan för att sätta honom bredvid min dator och ha honom där när jag jobbar.”Foto: Mark Nixon
Teddy, 16 
  Luke Foley fick Teddy av sin moster när han föddes. Sedan var han aldrig utan Teddy så länge han var barn.
Teddy, 16 Luke Foley fick Teddy av sin moster när han föddes. Sedan var han aldrig utan Teddy så länge han var barn.Foto: Mark Nixon
Mark Nixon med Bonos björn 
  Mark Nixon har fotograferat 65 teddybjörnar till boken "Much loved".
Mark Nixon med Bonos björn Mark Nixon har fotograferat 65 teddybjörnar till boken "Much loved".Foto: Mark Nixon
Ted, 49 
  Frances Curtin fick nallen av sin faster som hon bara träffade en gång. Fastern kom berusad när pappan var döende och kastades ut från huset.
Ted, 49 Frances Curtin fick nallen av sin faster som hon bara träffade en gång. Fastern kom berusad när pappan var döende och kastades ut från huset.Foto: Mark Nixon
Pink Teddy, 24 
  Aisling Hurleys nalle Pink Teddy har fått festa hårt.
Pink Teddy, 24 Aisling Hurleys nalle Pink Teddy har fått festa hårt.Foto: Mark Nixon
Aloysius, 55+ 
  Tillhörde först både Gerry och hans bror Mano när de var små. Gerry tog sedan hand honom även som vuxen och talade ofta om honom på sin radioshow. Men kan även se ett spår av läppstift på björnen, det kommer från Gerrys mamma. Nu kramas Aloysius av Gerrys dotter Babette Ryan.
Aloysius, 55+ Tillhörde först både Gerry och hans bror Mano när de var små. Gerry tog sedan hand honom även som vuxen och talade ofta om honom på sin radioshow. Men kan även se ett spår av läppstift på björnen, det kommer från Gerrys mamma. Nu kramas Aloysius av Gerrys dotter Babette Ryan.Foto: Mark Nixon
Beary, 6 
  Nallen Beary lämnar inte Tom O’Connor Jrs sida.
Beary, 6 Nallen Beary lämnar inte Tom O’Connor Jrs sida.Foto: Mark Nixon
klar

Artikellänk är kopierad

Anthony Johnston/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro