ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nallar ska göra läkarbesök lättare

Johanna G Jimenez · 21 Okt 2011
Uppdaterad 21 Okt 2011
Hunden Anna har brutit benet och plåstras om av Nalledoktor Anna Dahlin. – Nu ska hon ha bandage i tre veckor, säger femåriga Olivia Carlsson efteråt.

Hunden Anna har brutit benet och plåstras om av Nalledoktor Anna Dahlin. – Nu ska hon ha bandage i tre veckor, säger femåriga Olivia Carlsson efteråt. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Läkarstudenter från Lund ska avdramatisera ett besök hos doktorn för barn.

klar

Artikellänk är kopierad

– Hon har brutit benet. Jag märkte det men jag vet inte om hon har ont, säger femåriga Olivia Carlsson bekymrat och visar Annas slokande framtass. Läkarstudenten Anna Dahlin undersöker, lyssnar på hjärtat och plåstrar om. – Nu sätter jag ett bandage på tassen som ska sitta kvar i tre veckor. Sedan kommer benet att vara läkt och fint, förklarar hon efter att först ha lyssnat på Annas hjärta och tittat i öronen. Läkarstudenter från Lund är hos förskolan Valen Valle i Vallkärra och patienterna lider av brutna tassar, kräksjuka och halsfluss. Nallesjukhuset i Lund är ett projekt som syftar till att avdramatisera barnens framtida läkarbesök.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro