ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nallar som placerats på polisbilar efter terrordådet skänks till utsatta barn

Linnéa Borgert · 11 Apr 2017
Uppdaterad 11 Apr 2017
Nallarna som personer har lämnat på polisbilar efter fredagens terrordåd kommer att skänkas till Barnahus Stockholm.

Nallarna som personer har lämnat på polisbilar efter fredagens terrordåd kommer att skänkas till Barnahus Stockholm. Foto: TT/Montage


Efter fredagens terrordåd har många visat sin uppskattning för polisen genom att lägga blomsterarrangemang och nallar på polisbilar. Nu skänks nallarna till Barnahus Stockholm, som tar hand om barn som utsatts för våld och övergrepp.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Lindström, chef för sektionen för brott i nära relation i Stockholm City, säger att han kände värme när hans kollega ringde och sa att nallarna skulle skänkas till Barnahus Stockholm, där han är chef över de polisanställda.

– Det har varit en väldigt tragisk händelse och jag tror att vi alla har funderat mycket över det här. Framförallt de som gick bort och de kvarlevande och nära anhöriga. Jag tycker att det här är en fin gest, att man kan få ut någonting positivt. Det är väldigt många barn som utsätts för både sexuella övergrepp och våldsövergrepp i Stockholm, säger han.

Barnahus tar hand om ungefär 1 500 barn per år från Stockholm, Sundbyberg, Ekerö, Solna och Lidingö, enligt Mats Lindström. Där jobbar både specialister från polisen och personer från Landstinget, Stockholm stad och Åklagarmyndigheten.

Mats Lindström hoppas att nallarna kan bli en trygghet för barnen.

– Det är ett väldigt speciellt tillfälle att besöka ett barnahus. Merparten känner sig trygga med själva besöket, men självklart är det väldigt jobbigt för barnen att berätta sin berättelse, att någon har varit dumma mot dem, som ofta står dem nära. En nalle kan betyda väldigt mycket för ett barn och ge trygghet över tid, säger Mats Lindström.

Nallarna kommer att lämnas över till barnen inom de närmsta dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro