ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Name the pet vill leva upp till hajpen

Katarina Matsson · 3 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Hanna Brandén – alias Name the pet.

Hanna Brandén – alias Name the pet. Foto: Lotta Imberg


• Hon har hajpats långt innan debuten. • Nu kommer äntligen Name the pets första album.

klar

Artikellänk är kopierad

Första giget var framför fyra personer på ett galleri i hemstaden Gävle. Nu är Hanna Brandén, 22, närmast en inventarie på Stockholms klubbscen, både som dj och electropoppiga Name the pet. – Jag hade en enveckas panikperiod när vi precis hade skickat i väg skivan. Men nu känns det jävligt bra, för någonstans är det här det enda sättet som det skulle kunna låta på just nu, säger hon.

Sköna omständigheter är kanske det som bäst sammanfattar hennes karriär. Musicerandet började när hon var 15 och inte hade valt elevens val. På julavslutningen blev hon övertalad att söka jazzgymnasiet och senare att börja spela på bröllop och andra mingel. Via ett och ett halvt vilt klubbår i London landade hon i Stockholm, där hon av en slump träffade Isse Samie som driver skivbolaget Dolores. – Har du sett "Match point"? Jag tycker den filmen är helt genial, vissa människor har tur i livet liksom. Det handlar såklart om inställning och att vara jävligt driven såklart, men ett visst flyt krävs också tror jag, säger hon.

Vad är det för skillnad på Hanna och Name the pet?– Ingen, tyvärr. Jag kom på det häromdagen att man borde ha ett alias. Tänk dig Lady Gaga, vad skönt det måste vara. Hon har "Lady Gaga" och så har hon säkert sin privatperson också. Jag är bara mig själv, vilket är bra på många sätt, allt blir mer ärligt. Men samtidigt är man lite mer utsatt.

Är du sugen på London igen?– Definitivt. Jag vill bo i London mer. Men det är också den här småstadsrastlösheten, att man alltid vill vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro