ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nämndeman jävig i mål om Elin Ersson - rättegång tas om

Annica Ögren · 29 Mar 2019
Uppdaterad 29 Mar 2019
I somras kunde ett flygplan som var på väg till Istanbul i Turkiet inte lyfta då Elin Ersson vägrade sätta sig ner trots flygkaptenens order.

I somras kunde ett flygplan som var på väg till Istanbul i Turkiet inte lyfta då Elin Ersson vägrade sätta sig ner trots flygkaptenens order. Foto: Adam Ihse / TT


Rättegången mot Elin Ersson, som hindrade ett flygplan från att lyfta, måste tas om. Orsaken är att en nämndeman var jävig.

klar

Artikellänk är kopierad

21-åriga Elin Ersson åtalades för brott mot luftfartslagen efter att hon hindrade ett flygplan från att lyfta från Landvetter flygplats i somras.

Hon har själv uppgett att hon genomförde handlingen för att hon ville stoppa utvisningen av en man till Afghanistan.

Elin Ersson dömdes av tingsrätten till böter, men domen överklagades.

Anses som jävig

Nu meddelar hovrätten att de återkallar domen då en av nämndemännen ansetts som jävig, och rättegången kommer behöva tas om.

Nämndemannen hade innan rättegången mot Elin Ersson kommenterat en nyhetsartikel om den åtalade gärningen som enligt hovrätten måste förstås som att nämndemannen ansåg att Ersson var en brottsling, skriver Expressen.

Hovrätten bedömer även att nämndemannens uttalande var ägnat att rubba förtroendet till dennes opartiskhet i målet, och har nu lämnat tillbaka målet till tingsrätten för fortsatt behandling.

Nämndemannen stängdes av omgående, skriver tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro