ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Namnförslaget till den amerikanska grundskolan: Adolf Hitlers skola

Filip Häggberg · 26 Apr 2016
Uppdaterad 26 Apr 2016
Robert E. Lee Elementary School kan snart heta någonting annat.

Robert E. Lee Elementary School kan snart heta någonting annat. Foto: Fox News/Skärmdump


En grundskola i Austin är på väg att få ett nytt namn. Ett namnförslag är The Adolf Hitler school of friendship and tolerance” – som har fått åtta röster.

klar

Artikellänk är kopierad

Skolan Robert E. Lee Elementary School i Austin, Texas, har fått in en mängd förslag till ett nytt namn. Förslagen kommer från de boende i området runt skolan, skriver Huffington Post.

Ett namnförslag är mer anmärkningsvärt än de andra. Åtta personer har röstat på att skolan ska döpas efter den nazistiska ledaren Adolf Hitler, ”The Adolf Hitler school of friendship and tolerance”.

► LÄS MER: En Socialdemokrat nominerade Hitler till fredspriset – men bara som satir

Med sina åtta röster ser det dock inte ut som att förslaget kommer att gå igenom. 45 personer har röstat för att skolan ska döpas efter presidentkandidaten Donald Trump och 34 personer vill ha kvar det nuvarande namnet.

Den 23 maj presenteras de tre förslag som fått flest röster för skolans styrelse som då bestämmer vad skolan kommer att heta i framtiden.

► LÄS MER: Jämförde chefen med Hitler – här är sju olämpliga inlägg i sociala medier

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro