ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nanok Bie: Youtube bara en av hundratals videosajter

Nanok Bie · 2 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FRIZON. Det finns många samlingsplatser på nätet för användargenererat innehåll, som exempelvis videoklippen på Youtube. Eftersom i princip ingen censur råder vid uppladdandet av filer så förekommer all möjligt stötande material på de olika sajterna.

De senaste månaderna har allt fler rapporter strömmat in från olika delar av världen där en eller annan organisation har försökt strypa tillgången till sådana sajter. Av någon anledning är det oftast Youtube som dessa organisationer koncentrerar sig på, trots att Youtube bara är en av hundratals liknande sajter som tillåter folk att själva ladda upp vad-som-helst.

Senast i raden är den australiska delstaten Victoria som nu spärrar tillgången till Youtube i sina 1600 skolor, för att motverka mobbning. Detta föranlett av ett videoklipp där en 17-årig flicka attackerades av andra skolelever, och som laddades upp i slutet av förra året. – Staten tolererar inte mobbning i skolor och den nolltoleransen sträcker sig också ut på nätet, sade landets utbildningsminister Jacinta Allan i ett uttalande och tillade att flera andra videosajter också skulle blockeras.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro