ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nanok: Sommarens favoritklipp på nätet

Nanok Bie · 31 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Föga förvånande hamnar flera Michael Jackson-­relaterade klipp i topp på nätet under juli månad, däribland ett från Sverige. Temat ”dans till musik” blev det absolut mest dominerande i toppen på listan - ett klart bevis att nätsurfarna verkligen uppskattar dans och musik – i gratisversioner. Och för en gångs skull lyckades ett kommersiellt klipp ta sig högst upp – det är inte så ofta som PR- och reklambyråerna lyckas pricka så rätt i den virala djungeln.

1. Bebisar på rullskridskor

En reklamfilm för ett bordsvatten lyckades bli juli månad största klipp på nätet. I den korta filmen får vi se spädbarn åka rullskridskor med bravur samtidigt som de ser direkt blasé ut.

2. Klackarna i bröllops­­-taket.

På Jill och Kevins bröllop ­struntade man i den traditionella högtidliga promenaden mellan bänkraderna och lät i stället tärnor och marskalker skaka loss ordentligt på golvet.

3. Jackson-dans på Sergels Torg.

Kategorin “spontandans i stor skala” har genererat många filmer på nätet. Här är den största under juli månad: en Michael Jackson-dans på Sergels Torg i Stockholm.

4. Spöket på Neverland

Michael Jackson ­dominerade inte bara tv och tidningar under månaden, så även på nätet. Här i en CNN-video där kameran råkar plocka upp vad som ser ut som ett spöke på Jacksons ranch.

5. Michael Jackson och Palin auto-tunade.

Auto-Tune kallas en serie videor där upphovsmännen klipper ihop aktuella amerikanska nyhetsvideor till en sång, där samtliga röster förvandlas till låtens text, med humor och harmoni.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro