ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

När Posten jobbar rätt” får du sen post

Per Eklund · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011
Jag trivs med mitt jobb men jag är samtidigt orolig att inte orka med framöver. Vi är ju trots allt människor, inte robotar, säger Emil Jonson, brevbärare i södra innerstaden i Malmö.  

Jag trivs med mitt jobb men jag är samtidigt orolig att inte orka med framöver. Vi är ju trots allt människor, inte robotar, säger Emil Jonson, brevbärare i södra innerstaden i Malmö.   Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Denna vecka tar 13 000 postanställda ut sina raster och cyklar inte på trottoarer. Då kommer posten sent.

klar

Artikellänk är kopierad

Har posten kommit lite senare än vanligt den här veckan? I så fall kan det bero på att 13 000 postanställda i hela landet just nu ”jobbar rätt”. – Det innebär bland annat att de ska ta alla raster och pauser som de har rätt till, inte springa i trapphus eller cykla på trottoarer som de ofta tvingas göra i vanliga fall, säger Claes Söderling, kampanjansvarig på SEKO.

En undersökning visar att 7 av 10 av postens medlemmar på SEKO känner sig stressade och att 8 av 10 känner av fysiska besvär på grund av sitt arbete. Över hälften uppger att de inte kommer orka jobba kvar fram till pensionen. – Organisationen slimmas mer för varje år som går och personalen känner sig maktlösa att påverka sin arbetssituation, säger Claes Söderling.

Kampanjen har pågått under hela den gångna veckan och sker helt på de direktiv som Posten har satt upp för en hälsosam arbetsmiljö. – Direktiven finns ju där just för att vår personal ska kunna jobba rätt hela tiden. Vi behöver deras feedback, säger Peter Brännström, chef för Posten produktion meddelande.

Emil Jonson har jobbat som brevbärare i 12 år i centrala Malmö och är en av dem som deltagit i ”jobba rätt” i veckan. – Kampanjen visar att om vi inte stressar och tar genvägar hela tiden så håller det helt enkelt inte, säger Emil Jonson.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro