ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nära 1000 arbetare fast i guldgruva – hissarna har slutat fungera

Filip Joelsson · 1 Feb 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
950 personer satt på torsdagkvällen fortfarande fast i en guldgruva i Sydafrika. OBS: Bilden från annan gruva.

950 personer satt på torsdagkvällen fortfarande fast i en guldgruva i Sydafrika. OBS: Bilden från annan gruva. Foto: Sun Shubao / IBL


950 arbetare sitter fast i en gulgruva i Sydafrika. Ett strömavbrott gör att de inte kan ta hissarna från gruvan upp till markplan, skriver Independent.

klar

Artikellänk är kopierad

Omkring 950 arbetare sitter fast vid en guldgruva utanför staden Welcom i Sydafrika. Detta efter att ett strömavbrott slagit ut hissarna som transporterar arbetarna mellan gruvan och marknivån, skriver Independent.

Gruvarbetarna ska ha försetts med mat och vatten via ett räddningsteam som är på plats, och de har inte utsatts för någon omedelbar livsfara, uppger en talesperson på plats, enligt Independent.

Under torsdagen kunde ett 60-tal gruvarbetare räddas, men över 950 sitter fortfarande fast då generatorerna som ska förse gruvan med reservström strular, uppger tidningen.

Sydafrika står för ungefär tio procent av världens guldproduktion, och flera människor dör varje år i gruvorna till följd av hårt arbete.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro