ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nära 60 000 feriejobb att söka i sommar

Jenny Sköld · 13 Mar 2012
Uppdaterad 28 Aug 2014
Många feriejobb finns inom parkförvaltningen.

Många feriejobb finns inom parkförvaltningen.


Kommuner och landsting satsar för att locka unga till vården. "Skapar en smidig övergång till arbetslivet".

klar

Artikellänk är kopierad

I år räknar svenska kommuner och landsting att erbjuda nära 60 000 feriejobb till ungdomar under 18 år. Det visar en enkät som genomförts av Sveriges kommuner och landsting. 

Samtidigt anstränger sig vård- och omsorgssektorn mer för att locka de ungdomar som kan tänka sig att jobba inom vården i framtiden. 

– Allt fler skräddarsyr jobben för elever på vård- och omsorgsprogrammen för att skapa en smidig övergång till arbetslivet. Andra lockar i stället med att ge några kronor mer till de som feriejobbar inom vården,  säger Tor Hatlevollutredare på Sveriges kommuner och landsting.

Svenska kommuner och landsting står inför massiva pensionsavgångar. År 2020 räknas var tredje offentliganställd gå i pension och måste ersättas av en yngre förmåga. Samtidigt växer kraven på välfärdstjänster när en allt större andel av befolkningen blir äldre.

–  Det har blivit ett viktigare sätt för verksamheter inom offentlig sektor att marknadsföra sig själva som arbetsgivare, säger Tor Hatlevoll.

Enkäten har besvarats av 189 kommuner vilket ger en svarsfrekvens på 65 procent. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro