ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Närma dig din udda” kollega

Kristian Borglund · 10 Aug 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
Nadja Karlsson ombads att sjukskriva sig när hon kom ut som transa. Hon uppmanar alla att sätta ner foten direkt när någon uttrycker sig nedsättande om en kollega.

Nadja Karlsson ombads att sjukskriva sig när hon kom ut som transa. Hon uppmanar alla att sätta ner foten direkt när någon uttrycker sig nedsättande om en kollega. Foto: Klara Leo


Så skapar du ett bra arbetsklimat – för alla.

klar

Artikellänk är kopierad

För Nadja Karlsson tillhör det vardagen att människor distanserar sig från henne. De pekar och fnissar åt den 47-åriga transan, som för fem år sedan levde som en gift man. – Genast när jag tog klivet ut från normen såg folk annorlunda på mig. Jag blev genast bemött med fördomar. Jag blev ombedd att sjukskriva mig, fick inte förlängt uppdrag, och för första gången blev det livsfarligt att åka tunnelbana efter ett fotbollsderby. Även om du aldrig skulle behandla en kollega på det sättet, kanske du orsakar mer skada än du själv vill erkänna – på andra sätt. – Många män har ett stort behov av att säga: ”Jag ser ju att du är en man, så då kallar jag dig det!” Och det oavsett att jag vill bli kallad ”hon”. Det krävs förstås ingen Einsteinhjärna att förstå hur viktigt det är för mig. – ”Rätten” att välja vilka ord de vill är viktigare än att jag blir kränkt, verkar de tycka. Murar rivs, och ömsesidig respekt skapas, om vi börjar lägga märke till detta, och även små andra detaljerna i vardagen: – Att inte lära sig uttala en kollegas namn bidrar också till utanförskap. Om du har en kollega med ett lite besvärligt namn, har du tagit dig besväret att fråga hur det ska uttalas? Gör det, i stället för att säga ”du där”.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro