ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nasa berättar om nya Marsfyndet ikväll

Ida Gustafsson · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Planeten Mars

Planeten Mars Foto: Alamy


Nasa avslöjade i september att det finns flytande vatten på Mars. I kväll är det dags för nästa avslöjande: en betydande nyhet” om Mars atmosfär.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en lång rad spekulationer avslöjade Nasa tidigare i höstas att de upptäckt flytande vatten på Mars. Nu är det dags för nästa Mars-nyhet. 

► LÄS MER: Nasa: Vi har löst mysteriet på Mars 

Enligt ett meddelande från den amerikanska rymdstyrelsen handlar det den här gången om Mars atmosfär. Exakt vad det rör sig om kommer att presenteras på Nasas presskonferens ikväll.   I deltagarlistan återfinns personer som forskar om atmosfärer i rymden. 

► LÄS MER: Mer rymdgodis i höst – här är alla höjdpunkterna

Metro ringde docenten i teoretisk fysik vid Göteborgs universitet, Maria Sundin, för att få en fingervisning i vad som kan komma att presenteras: 

– Jag vet egentligen lika lite som alla andra. Det enda man vet är det som står i Nasas rubrik, ”Fate of Mars atmosphere”. Vi vet att Mars en gång haft en tjock atmosfär som gjorde att det funnits hav på planeten. Men nu är den kall och en ökenplanet. Och jag tror att man har hittat ledtrådar hur det gått till, hur den gick från den varmare planeten till den värld vi ser i dag, säger hon. 

Nasa:s presskonferens är i kväll klockan 20.00, svensk tid. 

► LÄS MER: Här exploderar meteoriten över natthimlen

Maria Sundin
Maria SundinFoto: Malin Arnesson
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro