ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nasa: Skräckasteroid kommer nästan att krocka med jorden på Halloween

Aron Andersson · 20 Okt 2015
Uppdaterad 20 Okt 2015

Foto: TT / All Over Press / Montage


Som om Halloween inte var läskigt nog. Nu avslöjar Nasa att vi nästan kommer att krocka med en jätteasteroid. Men det finns ingen anledning till panik, enligt rymdmyndigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Asteroiden 2015 TB145 misstänks vara ungefär 600 meter i diameter. Det är tillräckligt stort för att ödelägga stora delar av jorden. Den 31 oktober kommer den att passera oss i en hastighet av 125 000 kilometer i timmen.

Även om den kommer att passera på relativt nära avstånd, så finns det ingen risk för kollision enligt Nasa. När asteroiden är som närmast jorden kommer den att vara på lite större avstånd än månen. Det är det närmaste en asteroid varit jorden sedan 2006, skriver Daily Mail.

►LÄS MER: Asteroid nära jorden på söndag

Den 10 oktober, alltså för bara tio dagar sedan, observerades asteroiden för första gången. Den rör sig något oregelbundet, och dess bana är därför svår att förutspå i detalj. Men den amerikanska rymdmyndigheten känner sig ändå säkra på att den inte kommer att träffa jorden.

Amatörastronomer med teleskop kommer att kunna se asteroiden och Nasa hoppas kunna ta högupplösta bilder när den passerar. Först år 2027 kommer en asteroid av denna magnitud att passera jorden på lika nära avstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro