ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nästa Iphone kan mer om musik än du

Aron Andersson · 17 Apr 2014
Uppdaterad 17 Apr 2014
Nästa Iphone kan mer om musik än du

Nästa Iphone kan mer om musik än du


Nästa Iphone kommer att kunna identifiera musiken du lyssnar på. Funktionen ska byggas in i telefonen, enligt uppgifter till Bloomberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Med hjälp av appen Shazam har det länge varit möjligt att använda sin mobil för att identifiera okänd musik som spelas, kanske på radion eller på en klubb eller restaurang. Nu skriver nyhetsbyrån Bloomberg att Apple samarbetar med Shazam för att funktionen ska bli en del av nästa Iphone.

Enligt källor som pratat med Bloomberg kommer nästa version av IOS, det operativsystem som används i Iphone, Ipad och Ipod Touch, ha Shazams funktionalitet inbyggt.

IOS 8, som är den kommande versionen av operativsystemet, kommer att visas under Apples årliga utvecklarkonferens, WWDC, som i år inleds den 2 juni i San Francisco. Om Shazam blir en del av det nya operativsystemet kommer det inte längre vara nödvändigt att ladda ner appen. Funktionen ska exempelvis vara inbyggd i röstassistenten Siri, skriver Bloomberg. Det innebär att det räcker att fråga mobilen om vilken låt som spelas för tillfället för att få ett svar.

Varken Shazam eller Apple har kommenterat uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro