ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nästa skiva blir på svenska

Sara Stolt · 6 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Anton Newcombe och Andy Bell från Oasis startar projekt i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

– Nu koncentrerar jag mig på all ny musik jag gör, säger Anton Newcombe om albumet som släpptes förra veckan.
– Nu koncentrerar jag mig på all ny musik jag gör, säger Anton Newcombe om albumet som släpptes förra veckan.Foto: linda skoog

Anton Newcombe i The Brian Jonestown Massacre är lika hyllad som ökänd. För Metro avslöjar sångaren att nästa projekt är att göra en skiva på svenska tillsammans med Andy Bell i Oasis.Han är känd för att slåss och ta droger men även för att ha tagit den psykedeliska rocken till nya höjder. – Eftersom jag gör all musik är det logiskt att folk hellre vill prata med mig än med de andra i bandet. Sedan måste jag passa på att säga att jag ser fram emot att spela i Sverige, säger sångaren Anton Newcombe, vars kärlek till Sverige är stark.

– Jag ska göra fyra album i år. Ett av dem blir delvis på svenska, säger den amerikanske Berlinbon och menar att han arbetar så snabbt att han kan skriva fyra låtar per dag.

Ska du sjunga på svenska?– Ja, varför inte? Min son är halvt isländsk. Det har gjort att jag fått upp ögonen för att sjunga på andra språk. Andy Bell  har barn i Stockholm. Det kommer att bli bra att arbeta med honom och spela in i Sverige.– Vi har pratat om det här länge men har varit upptagna. Nu vet jag att han har tid så jag kommer till Sverige väldigt snart. Soundtrack of Our Lives har en jättefin studio där vi kan vara. 

Andy Bell.
Andy Bell.

Anton Newcombe om det dussin artister som har hoppat av bandet sedan gruppen startades:– Jag jobbar med kompisar och mina vänner är inte professionella. Deras föreställning om vad som är kul är inte att vara i Berlin större delen av året. Mina vänner kommer och går.– Jag skadar aldrig mina vänner. Men jag har blivit slagen sedan jag var barn och folk förstår inte att jag är bra på att slåss. Jag slåss inte i onöd­an. Om jag måste använder jag aikido. Det är japanskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro