ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nästa: Spökstationen

Anders Göransson · 17 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Mitt emellan Kista och Hallonbergen ligger spökstationen.
Mitt emellan Kista och Hallonbergen ligger spökstationen.

Mitt i skogen mellan Hallonbergen och Kista på t-banans blå linje ligger den: spökstationen Kymlinge.Byggd men aldrig använd. Nu vill en Sundbybergspolitiker att Kymlinge äntligen öppnas för avstigande.– Här har vi ett fantastiskt naturreservat och en underbar grönkil som ligger mitt i en storstadsregion. Och så har vi turen att det ligger en redan förberedd station där! Varför inte använda den så att folk kan stiga ut direkt i ett naturreservat, säger Nina Lundström, gruppledare för folkpartiet i Sundbyberg.

Kymlingestationen började byggas i slutet av 1970-talet när det  fanns planer på en ny stadsdel söder om Kista. Men projektet lades ner, och den halvfärdiga stationen har sedan dess stått övergiven.

Enligt SL finns för närvarande inga planer på att ta stationen i bruk.

Flera spökrykten

Ödestationen har gett upphov till rykten, vars sanningshalt Metro inte lyckats verifiera. De handlar bland annat om ...... att de som stiger av vid Kymlinge aldrig syns till igen.

... att stationen hemsöks av ett silverfärgat tåg, Silvertåget, vars passagerare är stela och stirrar rakt framför sig. När tåget når Kymlinge säger en röst ”slutstation”, och sedan försvinner både tåg och passagere.

... att Stockholms alla självmördare samlas på Kymlinge station varje Allhelgonaafton.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro