ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nästan 800|000 har förtidsröstat

Stockholm TT · 13 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen registrerades 202 077 förtidsröster hos Valmyndigheten, vilket innebär att minst 788 966 väljare hittills valt att lägga sin röst i förtid. Siffran var den färskaste som gick att uppbringa på onsdagen, då Valmyndighetens databas uppdateras nattetid.

Antalet mottagna förtidsröster per dag har ökat successivt i takt med valdagen närmar sig. -Hittills har kurvan gått lite uppåt hela tiden, men man vågar ju inte vara säker på att det blir likadant framöver. Men på en del ställen har jag hört att det var köer i går, att man hade väldigt många röstande, säger Vivan Nilsson på Valmyndigheten till TT på onsdagen. En av dem som på onsdagen sällade sig till förtidsröstarna var kd:s partiledare Göran Hägglund, som på förmiddagen lade sin röst i Kulturhuset i Stockholm. -Han är skriven i Jönköping och han kommer inte att vara där före valet. Det är en rent praktiskt grej, säger Hägglunds pressekreterare Sara Malmgren till TT. I Stockholm hade 88 593 personer förtidsröstat på onsdagen, varav 6 358 röster skulle till andra kommuner. I Göteborg var siffran 42 828 (2 995 röster till andra kommuner), och i Malmö 24 730 (1 472).

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro