ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nästan hälften planerar att köpa färre julklappar

David Peterson · 25 Nov 2018
Uppdaterad 25 Nov 2018
De som planerar färre inköp gör det främst av kommersialiseringen.

De som planerar färre inköp gör det främst av kommersialiseringen. Foto: IBL


Nästan hälften av svenskarna köper färre julklappar nu jämfört med för fem år sedan. Det visar en undersökning från Yougov.

klar

Artikellänk är kopierad

Undersökningen visar att bara 13 procent av svenskarna planerar att köpa fler julklappar än tidigare. För 37 procent är antalet planerade klappar oförändrade jämfört med för fem år sedan. 45 procent tänker köpa färre än vad de gjorde för fem år sedan.

De som planerar färre inköp gör det främst av kommersialiseringen. 27 procent anser att det blivit för kommersiellt. 21 procent svarar i stället att det beror på att de har mindre pengar medan 13 procent avstår från köp av miljöskäl. 9 procent svarar att de inte har någon att köpa presenter till.

Siffrorna från Yougov visar också att årets julklapp har liten påverkan på svenskarna julhandel. Bara 2 procent svarar att fenomenet påverkar dem när de planerar vilka presenter de ska köpa. Och endast 5 procent svarar att de fått årets julklapp i just julklapp.

Nästan en tredjedel av de svarande i undersökningen planerar att lägga mer än 2 000 kronor på julklappar i år.

Då måste du beställa julklapparna – för att få hem dem innan jul

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro